Interactieve 360° virtual reality

Medewerkers helpen vertrouwen te krijgen dat ze hun taken goed en veilig kunnen uitvoeren, is een onderdeel van diverse training die organisaties en onderwijsinstellingen aanbieden. Het is zinvol als je ze kunt helpen verschillende scenario’s te visualiseren en te oefenen hoe ze kunnen reageren.
Communicatie training.

Hoe vertel je een agressief iemand in de wachtkamer van de Spoedeisende Hulp (SEH) dat hij of zij nog even geduld moet hebben? Voor verpleegkundigen in de zorg is dit een dagelijkse uitdaging en daarom een belangrijk deel van de opleiding. Want hoe zorg je ervoor dat zo’n gesprek onder moeilijke omstandigheden op een constructieve en goede manier verloopt? Met de interactieve 360° VR kunnen werknemers en studenten gesprekken nu oefenen in Virtual Reality.

Met interactieve 360° VR zie je direct wat de gevolgen zijn van de keuzes die je maakt.

Tot nu toe worden dit soort gesprekken in een 1-op-1 setting gesimuleerd met een acteur. Met een VR training is er een simulatie beschikbaar die als waardevolle schaalbare aanvulling kan worden ingezet. Vak.Expert heeft een [demo] agressietraining ontwikkeld, waarmee werknemers en studenten in Virtual Reality zelf zo’n gesprek kunnen oefenen. In deze training leert de student op een zo goed mogelijke manier de-escalerend handelen in een gesimuleerde omgeving.
Je kiest hierbij uit een aantal vooraf bepaalde opmerkingen of vragen. In een interactieve 360° VR video reageert de persoon op jouw keuzes. Het is aan jou om hier vervolgens weer goed op te reageren en het gesprek op een goede manier te eindigen. Afhankelijk van jouw keuzes kan dit gesprek eindigen in een begripvol slot of een situatie waarin de persoon boos en schreeuwend de kamer verlaat.
In tegenstelling tot je eerste echte gesprek, probeer je het hierna gewoon opnieuw totdat je het gesprek op de juiste manier weet af te handelen. Amaze VR ontwikkelt op deze wijze VR apps om te leren daten.

Procedures oefenen

Procedures gaan veelal volgens een vaste volgorde. Denk bijvoorbeeld aan een aansturen van een reanimatieteam op de speideisende hulp of het uitvoeren van een medische handeling. Afwijken van een procedure kan tot vervelende concequenties leiden.  Met de oplossing van Vak.Expert ervaart de werknemer of student wat de gevolgen zijn van goede en foute keuzes.

Toetsing en examinering

Met 360° VR kan in een levensechte situatie getoetst en ge-examineerd worden. Deze toepassing is onder andere geschikt voor veiligheidstrainingen. Resultaten worden automatisch nagekeken en kunnen geautomatiseerd overgenomen worden door een Learning management system(LMS).

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor op maat gemaakte interactieve VR oplossingen, neem dan contact op.